Kövess minket!

NewsletterGoogle+RSS
Feliratkozom a heti hírlevélre

Utolsó hozzászólások

2017. 02. 22. - 13:12Majjomkácska

Eltelt 7 év, és semmi sem lett a projektből. 

2017. 01. 25. - 14:54Ainu

Ide rosszul került, az eredeti szöveg (amit valamiért sosem linkelnek itt pontosan) szerint "extremely low temperature of about 1 degree above absolute zero". Magyarul fordítási hiba. (Ilyenek, sajnos, gyakrabban előfordulnak itt.)

2017. 01. 25. - 10:52Tylla

Most tényleg az van leírva a cikkbe amit olvastam:

"lehűtik az antiprotonokat az abszolút nulla alá egy fokkal"

Én emlékszem rosszul tanulmányaimra és/vagy ez valamilyen új tudományos áttörés eredménye? :)

Jelenlegi hely

„all in one" megoldás

2017.01.13.
A készre szerelt kábel- és tömlőkötegek a létező legnagyobb védelmet biztosítják a háromdimenziós mozgások közben.

Az igus, a mozgó alkalmazásokhoz használható műanyagok szakértője ezentúl komplett, készre szerelt 3D-s lánccal védett kábelkötegeket is kínál a hegesztőrobotoknál használt „dress pack"-rendszerek gyors cseréjéhez. Mivel a komplett megoldások mindig az ügyfél által meghatározott szabványok szerint készülnek, közvetlenül a szerelőrobotra lehet csatlakoztatni őket, ezáltal csökkenthető az üzemkiesési idő. Az ügyfelek bátran hagyatkozhatnak az igus biztonságos „all in one" megoldásaira.

Az automatizált gyártóberendezéseknél, amelyeket például az autógyártásban is használnak, az idő fontos tényező. Üzemszünet esetén minden perc számít. Ilyenkor a használatra kész megoldások segítenek, hogy a karbantartási és szerelési munkákat a lehető leggyorsabban el lehessen végezni. Ezért az igus, a mozgó alkalmazásokhoz használható műanyagok szakértője ezentúl komplett, standard kivitelű, készre szerelt energialánccal védett kábelkötegeket is kínál hegesztőrobotokhoz. A kötegek egy háromdimenziós igus triflex R-energy chain energialáncból állnak, amely chainflex kábeleket és tömlőket tartalmaz, melyek az energia-, az adat-, valamint a közegellátásért felelnek. „Fokozott igény mutatkozott arra, hogy a meglévő berendezésekbe utólag fejlettebb megoldásokat lehessen beépíteni, ezért döntöttünk a hegesztőrobotokhoz használható szabványköteg kifejlesztése mellett", fejti ki Jörg Ottersbach, az igus robotika ágazat menedzsmentjének vezetője. „A kötegeket egyedileg az ügyfelek szabványaihoz tudjuk igazítani, ez azt jelenti, hogy különböző buszrendszerek, valamint különféle tömlőgyártók és primer vezeték-keresztmetszetek közül lehet választani." Lehetőség van arra is, hogy a felhasználók 24-féle gyártói szabvány szerint készült kábelt eredeti csatlakozókkal közvetlenül az igusnál készre szereltessenek.      
 Tökéletes gondtalanságot biztosító kábelkötegek ipari robotokhoz Az igus új tömlővel védett kábelkötegei garantálják az energiatovábbító rendszerek gyors cseréjét. Az ipari robotok további felhasználási eseteire az igus az egyedi tanácsadás mellett egyszerűen kezelhető online tervezőt is kínál ügyfeleinek. A robot gyártójának és sorozatszámának megadása után a „QuickRobot" (http://www.igus.de/quickrobot-online) alkalmazáson keresztül néhány kattintással több mint 2000 változatból választhatják ki és rendelhetik meg az ügyfelek a nekik megfelelő megoldásokat. Igény esetén az igus megfelelő hurokmentesítő szerkezeteket is kínál, hogy az energy chain energialáncokat belógás nélkül a robotkar végéig lehessen vezetni. Kérésre az ügyfél telephelyén történő szerelést is elvégzi. Mivel az igus az energy chain system energialánc-rendszerek valamennyi elemét egy kézből szállítja, azok biztonságos működése garantált. A piacon egyedüli gyártóként az igusnak lehetősége van arra, hogy a láncok és a kábelek optimális összehangolása által valamennyi igus chainflex kábelre 36 hónapos garanciát nyújtson. 

 

Forrás: muszaki-magazin.hu

Cikk értékelése: 
Szerző: Brigitte

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ezzel a feladattal teszteljük, hogy valódi látogató vagy-e.

Kapcsolódó cikkek

Az érzékelőrendszer radarral világítja át a gyanús csomagokat
Nem kell szolfézsra járni.
Okos vírusokkal derítik fel az agykéreg működését
Mindössze néhány héttel ezelőtt egy USA-beli kutatócsoport által kifejlesztett mesterséges rovarszemről olvashattunk és hallhattunk.

Friss hírek

Fluoreszcens mérés segít megállapítani a bitumen öregedésével járó változásokat.