Fűnyíró traktorok összehasonlítása egy helyen

A zöldterület nagysága egyre gyakrabban kerül szóba városi, települési szinten. Kétség sem férhet ahhoz, hogy az élhető környezet nélkülözhetetlen eleméről van szó. Gondoljunk csak bele, hogyan érezzük jobban magunkat az otthonunkat övező területet kihasználva. Ugyan a térkő a parkoláskor kitűnő választás, de azon felül a legtöbben inkább részesítik előnyben a füvesítést. Főleg akkor jut ez kiemelt szerephez, ha jelentős méretű kert társul az ingatlanhoz.

 

A konyhakertek és a virágos területek egyaránt népszerűek, de ha füvesítésről van szó, akkor nélkülözhetetlen annak megfelelő gondozása. Az elburjánzott, magasra nőtt fűben a gyomok is könnyen megtelepednek, s innentől fogva aligha mutat a terület gondozott összképet. A hagyományos fűnyírók a kisebb kertek rendben tartásához ideálisnak bizonyulnak, de egy bizonyos alapterület fölött már inkább javasolt a fűnyíró traktorok között nézelődni. Az emaki.hu weboldalon könnyen megnézheted, hogy miben különböznek egymástól az egyes fűnyíró traktorok.

 

A fűnyíró traktorok természetesen ár tekintetében messze meghaladják a klasszikus fűnyírók által képviselt árkategóriát. Ugyanakkor ezért cserébe jelentős teljesítményt és nagy területek gyors gondozását teszik lehetővé. Nem véletlen választják gyakran közintézmények is a fűnyíró traktorokat, hiszen intézményi vagy városi szinten is számos olyan terület adódik, amelynek rendben tartása kizárólag ezzel az eszközzel lehetséges.

 

Az oldalkidobós fűnyíró traktor mellett gyűjtőtartállyal rendelkező változat is elérhető napjaink kínálatában. Akár utánfutót is beszerezhetsz, amelyben összegyűjtheted a zöldhulladékot, és magaddal viheted a fűnyíró traktorra rögzítve. A méret és a teljesítmény tekintetében a határ a csillagos ég, így a néhány százezres daraboktól kezdve akár a közel kétmilliós vételárig többféle típus is elérhető. A választáskor azt érdemes szem előtt tartani, hogy milyen céllal szeretnénk fűnyíró traktort vásárolni, mekkora területhez keressük az ideális darabot.

 

A változatos kivitelben, többféle gyártótól beszerezhető fűnyíró traktorok hatalmas segítséget jelentenek a focipályák, füves parkok, nagy alapterületű birtokok esetében. Elfelejtheted a fűnyíróval való bajlódást és az órákig tartó kerti munkát, ami hétvégenként mindig visszatér. Ha azon szerencsések közé tartozol, akik jelentős kertet tudhatnak magukénak, akkor megéri a fűnyíró traktor előnyei mellett letenni a voksot.