Hogyan működik egy öntisztító ipari szűrő?

Miként zajlik az öntisztítási folyamat egy ipari szűrő esetében? Milyen előnyei vannak egy ilyen ipari szűrő alkalmazásának? Megtérül az ára? Rövid cikkünkben választ adunk többek között ezekre a kérdésekre is.

 Cégünk a Protfilt Kft. majdnem 20 éve foglalkozik ipari szűrő berendezések komplett tervezésével és kivitelezésével. Saját gyártású ipari szűrőinken kívül együtt dolgozunk a szűréstechnikai terület egyik legelismertebb gyártó cégével az Amiad Ltd-vel. Az ő termékükön az Amiad Mini Sigma öntisztító ipari szűrőn keresztül mutatjuk be az öntisztítás folyamatát.

Az Amiad Mini Sigma öntisztító automata ipari szűrő a cég legújabb fejlesztése, mely kis mérete, és könnyű súlya miatt az egyik legkönnyebben telepíthető ipari szűrők közé tartozik. A Sigma automata ipari szűrő szériára jellemzően gyorsan és egyszerűen telepíthető a Mini Sigma ipari szűrő berendezés is. Az Amiad Mini Sigma öntisztító automata ipari szűrő berendezés telepítése, és kezelése is egyszerű, így megspórolható alkalmazásával kollégáinak hosszú betanítási ideje is.

Hogyan működik az öntisztítás folyamata?

A nyersvíz az ipari szűrő bemenetén keresztül jut be, majd először áthaladva a durva szűrőn a nagy méretű szennyeződéseket szűri ki. A meglehetősen durva felület egyedi, vékony kialakítása nagyobb szűrőfelületet biztosít, így növelve az ipari szűrő durva szűrésének hatékonyságát. Ezután a folyadék, víz tovább folyik a szűrőn, majd áthalad a belső finom szűrőn, amely megfogja a fennmaradó kisebb szemcséket.

A Mini Sigma ipari szűrő egyszerre nyújt megoldást a szűrési folyamat egyidejű vezérlésére, és felügyeletére is, hála az innovatív ADI-P elektronikus vezérlőnek. Az öntisztító üzemmód egyszerűen aktiválható egy integrált DP kapcsolóval.