Kazán felújítás

Bár már elmúlóban a tél, a kazán felújítás még mindig aktuális. Elromlott, nehezen melegít vagy ellenőrzés kellene? Keressen Minket és szakembereink segítenek a bajban!

A kazán felújítást felesleges idő és pénzpocsékolásnak tartják. Pedig ha komolyan végig gondoljuk, rájövünk, hogy egy ilyen munkálat csak spórol nekünk. DE miért is?

A kazán felújítást több okból is érdemes minden évben elvégeztetni, ha lehetséges, még a fűtési szezon megkezdése előtt. Először is, a garancia miatt. Amikor beépítették a kazánt, azt valószínűleg márkaboltból vásároltuk és márkaszerviz szakemberei kötötték be. Ebben az esetben a gyártó garanciát vállal a termékre. Viszont a legtöbb esetben ez a garancia csak akkor él, ha rendszeresen ellenőriztetve van és a márkaszerviz szakembere végzi a felújítást. Tehát érdemes rászánni az időt és pénzt, hogy később egy esetleges javítás ne okozzon fejfájást anyagi téren.

A kazán felújítással a rezsi költségeinken is spórolhatunk. Az elkoszolódott alkatrészek, hőcserélő és a rendszerben keringő koszos víz jelentősen csökkentheti a fűtési hatékonyságot. Akár 10-15 százalékkal is több energiát használhat fel a kazán ahhoz, hogy a megfelelő hőfokra melegítse fel a vizet. Ezzel pedig növekedik a rezsi is. A kazán felújítás során ezek a részek mind tisztításra kerülnek, így spórolhatunk.

A harmadik ok, amiért a kazán felújítást érdemes rendszeresen elvégeztetni az az, hogy ezzel jelentősen növelhetjük kazánunk élettartamát. Bár tudjuk, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Azonban ha rendszeresen ellenőriznek egy kazánt, tisztítják és cserélik az elhasználódott, korrodálódott alkatrészeket, azzal csökkenthető a komoly és költséges hibák gyakorisága.

Érdemes tehát minden évben kérni a kazán felújítást. Hívjon minket!