Női munkaruha fizikai munkákhoz

A női munkaruha és a férfi munkaruha alapvetően nem tér el egymástól. A női munkaruha leginkább a méretezésében különbözik, de a szabásban is lehetnek különbségek. A női munkaruha általában a normál munkaruha minimális módosításával jön létre. A női kertésznadrágok és köpenyek fontosak a munkavégzés során, használatuk elősegíti a tiszta és precíz munkavégzést. A modern kertésznadrág mára már egy teljes testes ruhadarabbá nőtte ki magát. A jó kertésznadrág anyaga erős, a kialakítása pedig testhez álló. A kertésznadrág nem zavar a munkában. A női és férfi kertésznadrág megjelenése és tartóssága lehetővé teszi azt, hogy valaki akár vevőkkel és ügyfelekkel is találkozzon, vagy épp a munka közben elugorjon benne a boltba.

Azok számára, akik betegekkel dolgoznak, ápolnak, vagy ahol ételek elkészítésével foglalkoznak, a fehér női köpeny különösen fontos. Ezeken a területeken elősegíti a higiéniát, óvja a viselő tisztaságát, és ezzel védelmet nyújt a viselőjének, és az ügyfeleknek egyaránt. A női köpenyek között nincs sok különbség, általában hasonló szabást követ mindegyik modell. A férfi és a női köpeny elsősorban az alján tér el. A férfi köpeny kialakítása hosszúkás és vékony. A női köpeny széles, az alja egy bő, szoknya-szerű részben végződik. A köpenyeken általában lálható zseb is.

A különféle rövid, vagy hosszú esőkabát és vízlepergető kötény nem csak munka céljából hordható. A divatnak megfelelő rövid és hosszú esőkabát sokak számára a napi viselet részét képezi. Ezeknek a célja, hogy a viselőjét megvédjék az esőtől, folyadékoktól, olajoktól. Tisztításuk egyszerű, bár ez az anyaguktól is függ. Előfordulhatnak műanyagból készült modellek, de textilből készült, vízlepergető anyaggal átitatott termékek is.