A kerti öntözőrendszer kiépítésének menete

A locsolórendszer hatékony működése nagymértékben függ a tervezéstől és főleg a telepítéstől. Ezért is bízzák rengetegen a kerti öntözőrendszer üzembe helyezésével járó feladatokat egy profi szakemberre, aki pontosan tudja, hogy mitől fog majd hibátlanul funkcionálni ez. De hogyan is történik a teljes procedúra? Ha kész a terv, akkor a szakember és csapata kivonul a helyszínre az összes szükséges szerszámmal és telepítéshez elengedhetetlen alkatrésszel. Ezt követően jöhet a kerti öntözőrendszer árkainak kiásása és a gyep téglák kiemelése. Az elkészült árkokba behúzzák a munkatársak a csöveket, összekötik ezeket, valamint felszerelik a szórófejeket, a csepegtető csövet, a mikró szórókat és egyéb fontos elemeket.

Egy fontos lépés követi ezt, amikor is rákötik a rendszert a vízforrásra. Abban az esetben, ha kútról kell dolgozzanak a kollégák, akkor kiépítik a vízgépészetet, vagy meglévő vízgépészetnél rákötik azt. Ha vízaknából vagy kerti vízcsapról vételezik a vizet, akkor rákötik a vízvezetékre. A munka egyik fontos mozzanata, amikor a csapat kiássa és kiépíti a zónákat irányító szelepek helyét és összerakják a szeleposztót, majd ezt követően rákötik a vízforrástól érkező víznyomócsövet. A kerti öntözőrendszer telepítésekor gondolni kell az elektromos kábelekre is, amik el kell jussanak a szelepektől egészen a vezérlő egységig. Erre persze nincs szükség akkor, amikor a vezérlő egység akkus vagy elemes kialakítású.

Mitől függnek leginkább az öntözőrendszer telepítés árak?

A locsolórendszer kiválasztása, tervezése és telepítése előtt minden kliens szeretné tudni, hogy mi, mennyibe kerül. Számos olyan tényező van, ami kihat az öntözőrendszer telepítés árak nagyságára. A leginkább befolyásoló tényező az a hatékonyság, amivel az ügymenetet képes lebonyolítani a kivitelező.

Ezért is kell megtalálni azt a csapatot, amelyik a hatékonyságra törekszik az ügyintézés során, és nem csupán akkor, amikor a tervezésre vagy telepítésre kerül sor. Nem meglepő módon a öntözőrendszer telepítés árak attól is függnek, hogy mennyire szakavatott a kertmester.